Birçok ülkede yapılan ve enfes bir tadı olan mütebbel tarifine, yiyen herkes hayran kalıyor. İçindeki malzemeleri yörelere göre farklılık gösterebilen mütebbel tarifi, özel günlerde masalara özellikle çok yakışıyor. Enfes tadıyla hafızalarda yer edinen mütebbel nasıl yapılır? İşte mütebbel tarifi...
MALZEMELER
4 patlıcan
2 diş sarımsak
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
3 yemek kaşığı tahin
Tuz
Nar taneleri
1 küçük paket dolmalık fıstık
YAPILIŞI
Öncelikle sivri bir bıçak ile patlıcanlarda delik açmalısınız Fırın tepsisine patlıcanları dizin ve yumuşayana kadar közlemelisiniz. Aralıklar ile çevirin. Közlediğiniz patlıcanları soğuk suya koyun ve 15 saniye sonra çıkarın. Patlıcanları uzunlamasına yarıp, içini boşaltın. Patlıcanın iç kısmını çatal yardımı ile ezip, püre kıvamı elde edin. Sonrasında bir havanda sarımsağı güzelce ezin ve tahini, limon suyunu, nar ekşisini koyup güzelce harmanlayın. Tuzunu da ilave edin. Tahinli patlıcanı servis tabağına koyun. Üstüne sızma zeytinyağı gezdirip, nar taneleri ve yağsız biçimde kavrulmuş dolmalık fıstığı serpin. Ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...