Ay çöreği olarak da bilinen enfes kruvasanın içine ister peynir, ister çikolata koyabilirsiniz… Ancak bu tarifte biz çikolata tercih ettik. Milföy ile yapılan ve oldukça kolay olan bu tarifi kolayca yapabilirsiniz. İşte enfes tadıyla herkesi kendine hayran bırakacak kruvasan tarifi, oldukça kolay şekilde...
MALZEMELER
Bir paket milföy hamuru
Sürülebilir çikolata
ÜZERİNE
Yumurta Sarısı
YAPILIŞI
Kare biçimindeki milföyleri, 2 tane üçgen elde edecek biçimde kesin. Ardından üçgenin üstüne çikolatayı sürüp, çikolata içte kalacak biçimde rulo biçiminde sarın. Kenarlarını ay şekli elde edecek biçimde bükün. Hazırladığınız tüm kruvasanların üstlerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede ısıttığınız fırına koyun. Üstü kızarınca fırından alıp, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...