Balık pişirmek bazen zahmetli olabilir. Ancak pratik tariflerle bu sorun olmaktan çıkar. Hem bol miktarda omega-3 almış olursunuz hem de bir öğün için en pratik tarifi yapmış olursunuz.
Sarımsaklı Ton Balığı Tarifi
İçindekiler
- 4 diş sarımsak (45 gram)
- 2 bardak sirke (220 ml)
- 2 dilim taze ton balığı (425 gram)
- 2 yemek kaşığı toz kimyon (50 gram)
- 1 yemek kaşığı toz karabiber (25 gram)
- 1 yemek kaşığı doğal zeytinyağı (30 ml)
Hazırlanışı
- Ton balığı dilimlerini sudan geçirin ve fazla gelen suyu süzdürün.
- Sonrasında büyük bir tencereye ton balığı dilimlerini koyun. İçine biraz tuz ile beraber 2 bardak sirkeyiekleyin, 10 dakika süresince yüksek ateşte böyle pişirin. Balıklar pişerken sarımsakları güzelce ezin, toz kimyon ve zeytinyağı ile homojen bir karışım polana dek karıştırın.
- Piştiği zaman ton balığını ateşten indirin ve soğuması için bırakın.
- Sarımsak, kimyon ve yağdan oluşan karışımını ton balığının üzerine dökün ve karışımın tüm yüzeye iyice dağılmasını sağlayın.
- İster hemen yiyin, isterseniz de demini iyice aldıktan sonra 25 dakika kadar bu şekilde bekletin ve yiyin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.