Bağırsaktan kokoreç nasıl yapılır, mangalda kokoreç nasıl yapılır, evde fırında kokoreç nasıl pişirilir, kokoreç sarımı nasıl yapılır, kokoreç nasıl pişirilir, ekmek arası kokoreç nasıl yapılır detaylar haberimizde...
Kokoreç bir çok kişi tarafından afiyetle tüketlen bir yemektir. Dışarıda satılan kokoreçlerin temizliğinin nasıl yapıldığını bilemiyoruz, bu nedenle sizlere kokoreç tarifi hazırladık.
KOKOREÇ NASIL YAPILIR? KOKOREÇ SARIMI NASIL YAPILIR?Malzemeler
- Bir kilo kuzu işkembe
- 2 adet acı biber
- 3 adet domates
- 2 çay kaşığı kekik
EKMEK ARASI KOKOREÇ NASIL YAPILIR?
HAZIRLANIŞI
- Öncelikle işkembeyi temizleyin,İlk önce kasaptan aldığınız işkembeyi titizlikle yıkayın.
- Temizlemiş olduğunuz işkembeyi dilimler halinde kesin ve düdüklü tencereye koyun ve haşlayın,
- İşkembeyi yaklaşık 45 dakika kadar haşlayın ve haşlandıktan sonra tavaya alarak kavurmaya başlayın,
- Diğer yandan domates ve biberleri başka tavada kavurun,
- Kavurmuş olduğunuz biber ve domatesleri işkembenin içerisine ekleyin ve kavurmaya devam edin,
- Kavurma işlemi bittikten sonra kokoreci ince parçalara bölün.
Püf nokta olarak: Kokoreci sütte bekletirseniz daha lezzettli olmasını sağlarsınız.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.