Kokoreç yapımı zor görünen ve genelde dışarıda tükettiğimiz bir yiyecek olsa da evde yapmak zor değil. Üstelik kısa zamanda yapabilirsiniz.
MALZEMELER
2 adet kapya biber
2 adet çarliston biber
300 gr. haşlanmış kuzu kokoreç
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Bol kekik, pul biber
2 adet yarım ekmek
Tuz
HAZIRLANIŞI
İlk olarak tavaya yağı koyup inci ince kıyılmış biberleri iyice kavurun. Ardından ince ince kıyılmış kokoreçleri ekleyin. Yapışmaması için su katıp kavurma işlemini sürdürün. Kokoreçler pişince tereyağı, baharatları ve tuzu katıp karıştırın. 2 dakika daha kavurduktan sonra kesme tahtasının üstüne koyarak, satırla ince ince doğrayın. İnce ince olan kokoreci yeniden tavaya koyarak 5 dakika karıştırın. Ekmeğin arasına koyarak, pul biber ve kekik ile servis yapabilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.