Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi
Malzemeler
Köfte için:
• 500 gr. Kıyma
• 1 orta boy kuru soğan
• 1 yumurta
• Maydanoz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı pul biber
• 1 çay kaşığı tuz
• 2 diş ezilmiş sarımsak
Sosu için;
• Domates
• 2-3 sivri biber
• 1 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı salça
• Tuz
Kızartmak için 2 su bardağı ay çiçek yağı.
Yapılışı;
Kebap denildiğinde biraz gözümüz korkar biz kadınların çünkü zor bir yemekmiş gibi geldiğinden yapmaya bile korkarız ama kesinlikle köfteli patlıcan kebabı tarifi öyle değil bu yapılması kolay tarifi mutlaka deneyin. Öncelikle patlıcanları soyup güzelce yıkayın, ardından yuvarlak şekilde 1 parmak kalınlığını geçmeyecek şekilde dilimleyin. Sonrasında ise doğradığımız patlıcanları gerekli ısıya gelen kızgın yağınızda güzelce kızartın ve yağını emmesi için havlu kağıdın üzerine alın. Köftesi için ise soğanını rendeleyip baharatlarını ve maydanoz ile sarımsağı da ekledikten sonra güzelce karıştırın ve yoğurun güzel bir kıvam alana kadar. Ardından şekil verin. Sonrasında ise borcama güzelce 1 patlıcan 1 köfte olacak şekilde sıralayın. Köfte ve patlıcanlarınız bitene ve borcam dolana kadar aynı işlemi uygulayın. Sonrasında ise sivri biber ve domatesi doğrayıp borcamınızın ortasına güzelce yerleştirin. Salça tuz ve suyu da karıştırarak en son borcamın üzerine güzelce her yerine gelecek kadar dökün. 170 derece fırında güzelce piştiğini görünceye kadar ise pişirin. İşte köfteli parlıcan kebabı tarifi bu kadar kolay. Mutlaka denemelisiniz hem de çok lezzetli bir yemek. Peki ana yemeğimizi yaptık peki yanına neler yapabiliriz? İşte öneriler..
Öneriler
• Pirinç Pilavı
• Patates püresi
• Patates kızartması
• Fırında patates
• Bulgur pilavı
Pirinç Pilavı Tarifi
Malzemeler
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 2-3 yemek kaşığı arpa şehriye
• 1-2 yemek kaşığı ay çiçek yağı
• 1 su bardağı baldo pirinç
• 1,5-2 su bardağı sıcak tavuk suyu
• 4-5 damla limon suyu
• 1 adet kesme şeker
• Tuz
Yapılışı
Öncelikle tereyağını ve ay çiçek yağını aldığınız yapışmaz bir tencerede güzelce eritin ve kızdırın. Ardından arpa şehriyeleri de yağın içine katıp renk alana kadar kısık ateşte güzelce kavurun. Eğer ateşiniz çok harlı olursa arpa şehriyeler bir anca renk alacağından yanabilir. Bu yüzden kısık ateş olması önemli. Ardından güzelce yıkayıp nişastasını iyice akıttığınız pirincinizi tencerenin içine alın ve şehriyelerle birlikte biraz pirinçlerinizi de kavurun. Pirinçlerin beyaz kalması ve tane tane olması için ise limon suyunu ve esmer şekerinizi bu noktada ekleyebilirsiniz. Bütün bu işlemlerden sonra tavuk suyunuzu da ilave edin ve kısık ateşte 10-15 dakika pişirmeye devam edin. Ve bu işlemi yaparken kapağını açıp sık sık karıştırmamalısınız yoksa pilavınız lapa olacaktır.