Kleopatra güzelliğini bu yağdan alıyor! Güzelliğinize güzellik katacak sığla yağı

Mısır kraliçesi olan Kleopatra'nın sıklıkla kullandığı hatta aşk iksiri olarak tercih ettiği sığla yağının tüm etkileri ortaya çıktı. Mucizevi etki yaratan sığla yağı, güzelliğin büyük bir sırrı! Peki sığla yağı nasıl kullanılır? Nelere faydalıdır?

12.03.2024-09:56 - (Son Güncelleme: 12.03.2024-09:56) Kleopatra güzelliğini bu yağdan alıyor! Güzelliğinize güzellik katacak sığla yağı

Akdeniz'in ılıman iklimlerinde yetişen sığla ağacı; özellikle Köyceğiz ve Marmaris’de sıklıkla denk gelebileceğimiz ağaçlardan birisi. Sadece bu 2 bölge içerisinde orman oluşturan sığla ağaçları, özellikle Mısır’da firavunların mumyalanmasında tercih ediliyor. Tabii ki de sadece bununla bitmiyor. Kozmetik ve ilaç sanayisinde de sıklıkla kullanılan sığla yağının, nadir olarak yalnızca Marmaris ve Köyceğiz’de üretilmesi bu yağa değer biçilemez niteliğe getiriyor. Tüm dünya üzerinde ününü salmış olan, güzellik denildiğinde ilk akla gelen sığla yağının mucizevi etkisiyle saymakta bitmiyor. İşte Kleopatra'nın güzelliğini aldığı, herkesin büyük bir merakla araştırdığı sığla yağının faydaları…

Sığla yağı nedir

Sığla yağı nedir?

Sığla yağı, Boswellia ağacının reçinesinden elde edilen ve tipik olarak Hindistan, Afrika ve Orta Doğu'nun kuru, dağlık bölgelerinde yetişen bir yağdır. Bu özel yağ; odunsu, baharatlı bir kokuya sahiptir. Rahatlıkla solunabilir, cilt tarafından emilebilir ya da ek olarak alınabilir.

İnsanlık tarihinde sığla yağının kullanımı eskiye dayanır. Antik Mısır'da mumyalama amacıyla kullanılan sığla yağı, daha sonra sağlık faydaları keşfedilmiştir. Mersin ve Muğla gibi Türkiye'nin bazı bölgelerinde yetişen sığla ağacından elde edilen reçinelerin damlatılmasıyla üretilir. Çok zahmetli bir üretim aşamasına sahip olan yağın, değeri de paha biçilmezdir! 

Sığla yağı, tahin rengine sahip olup oldukça yapışkandır. Belirgin, keskin bir kokuya sahiptir. Cilde bulaştığında zor çıkmasıyla bilinir; ancak kolonya ya da aseton gibi maddelerle temizlenebilir.

Sığla yağı nasıl üretilir?

Sığla yağı üretimi özel bir işlem gerektiriyor. İlk olarak sığla ağacındaki reçineler özenle toplanıyor. Ardından kaynatılıyor ve presleme işleminden geçirilerek yağ elde ediliyor.

Antik dönemlerde, Kleopatra'nın güzellik sırları arasında yer aldığı bilinen sığla yağı, tıp alanında da sıklıkla kullanmış. Bu dönemlere ait kaynaklarda, sığla yağının sağlık iksiri olarak kullanıldığına dair bilgiler bulunuyor.

Sığla yağı nedir

Sığla yağının faydaları nelerdir?

Ağrıyı hafifletir: Kan dolaşımını hızlandırmada oldukça etkilidir. Böylelikle ağrıyı keserek etki eder. Özellikle baş ağrısı ve kas ağrıları için etkilidir. Örneğin, kireçlenmeye bağlı ağrılar için önerilir. Pamuğa sığla yağı damlatılarak ağrılı bölgeler ovulabilir ya da banyo suyuna eklenerek rahatlama sağlanabilir.

İltihapları temizler: Güçlü antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Enfeksiyonları temizler. Yağ sayesinde ciltte oluşan iltihaplar hızlıca iyleşir. Bu etkisi sayesinde cilt bakımında sıklıkla tercih edilir.

Strese karşı etkilidir: Mineraller içeren sığla yağı; hormonları düzenler, stresi azaltır. Aromaterapi uygulamalarında da kullanılarak sinir stresi yatıştırır.

Uykusuzluğa iyi gelir: Masaj ya da aromaterapi yoluyla kullanıldığında uyku düzenini düzenler. Kesintisiz, derin bir uyku sağlayarak; uyku problemlerini giderir.

Sığla yağı nedir

Kanamayı durdurur: Kesik ya da çiziklerde kanamayı durdurur. Mikropların açık yaradan içeri girmesini engeller. Cilde uygulandığında kanamayı yavaşlatır; hatta durdurur.

Sindirimi rahatlatır: Sindirim sorunlarıyla mücadelede etkilidir. Mide problemlerini hafifletir, bağırsak hareketlerini düzenler ve şişkinliği azaltır.

Cildi besler ve yeniler: Egzama gibi cilt hastalıklarını hafifletir; cildi besler, yeniler. Özellikle sığla yağı sabunu cildin ölü hücrelerden arınmasına, tekrardan canlanmasına yardımcı olur.

Sığla yağı nedir

Zihni açar: Keskin kokusuyla sinir hücrelerini uyarır. Böylelikle zihni canlandırır. Dikkat dağınıklığı gibi durumlarda zihni daha odaklanmış hale getirir.

Saçları canlandırır: Saç köklerini besleyerek, saç tellerini canlandırır. Saç dökülmesini azaltır, kepek problemini önler.


YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal