Kızartmaların sıçramasını kimse istemez. Ancak sıklıkla yaşadığımız bir sorundur. Siz de bu sorunu yaşıyorsanız. Bu yazı tam size göre.
KURULAYIN
Kızartacağınız sebzeleri kurulamaya önem verin. Patates, patlıcan veya biberi kızartırken sebzelerin ıslak olmaması yağın sıçramasını önleyecektir.
DERİN TAVALAR TERCİH EDİN
Kızartma yaparken derin tavaları seçin. Bu şekilde sıçrayan yağlar rahatça etrafa ulaşamayacak, tava içinde hapsolacaklardır.
DERİN DONDURUCUYA ÖNEMLİ
Derin dondurucudan çıkardığınız sebze ve ya etleri bol yağda kızartırsanız yağlar çevreye sıçrar. Tavaya aldığınız dondurulmuş gıdalar eriyip içindeki suyu salınca sıçramaya sebep olur.
TUZLAYIN
Tavaya bir miktar tuz atarak yağın içindeki nemi yok eder ve sıçramanın azalmasını mümkün kılabilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.