Yaz aylarının vazgeçilmezi kızarmış dondurma tarifini bir de bu şekilde deneyin!
Hazırlık süresinin kısa olduğuna hemen aldanmayın, o süreyi ön hazırlıklar ve kızartma işlemi öncesinde yapacağınız işlemler olarak düşünebilirsiniz. Bir kızarmış dondurma öyle kolay yapılmıyor. Öncelikle yuvarlak form verip onu soğutuyor sonrasında tarifinde yer alan karışımla üzerini kaplıyor ve yine yeniden soğutuyorsunuz. Derin dondurucuda bekletme süreleri en az 12 saat olmalı ancak vaktiniz varsa birer gün süresince bekletmeniz tavsiye edilir.
Püf Noktaları
Kızarmış dondurma yapımında Maraş dondurması gibi katı ve yoğun kıvamlı dondurmaları kullanmayı tercih edin. Tatlıyı, tadının daha hafif olması için ayçiçek yağında kızartın. Dondurmanın katılaşması ve form alması önemli, bu sebeple derin dondurucuda bekletme sürelerine dikkat edin. Dondurma toplarını maşayla sıkmadan ya da çatalla çevirmeden derin yağda kızartmaya özen gösterin.
Videonun sahibi: @mervemorova