Kıymanın bozulup bozulmadığını bu dört adımda anlayabilirsiniz.
Kıymanın bozulup bozulmadığını bu dört adımda anlayabilirsiniz.
Çiğ kıymanın iç bölümü hava alamadığı için gri-kahverengi renkte olabilir. bu kıymanın bozuk olduğunu göstermez. fakat kıymanın dış yüzeyi gri ya da kahverengiye dönmüşse o kıymayı kesinlikle tüketmeyin!
Eti kontrol etmenin bir farklı yolu da dokunma testi yapmaktır. eğer kıyma, elinize aldığınızda yapışkan bir duyu bırakıyorsa bu, bozulmaya başladığı manasına gelir.
Koku testi, etin bozulup bozulmadığını anlamanın en kolay ve hızlı yoludur. taze kıyma kokusu zar zor algılanır fakat kokuşmuş et, çürük yumurta gibi kokar.
Son kullanma tarihi, ürünün ne vakit kötüleşmeye başlayacağını gösterir. yani yiyecekler bu tarihten evvel en iyi tada ve kaliteye sahiptir.