KIYMALI PIRASA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
4 dal pırasa
250 gram kıyma
2 adet havuç
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pirinç
1 tutam tuz
KIYMALI PIRASA YEMEĞİ NASIL YAPILIR?
Pırasaları yıkayın ve verev bir şekilde iri iri doğrayın.
Havuçları yıkayıp, soyun ve halka halka dilimleyin.
Tencereye yağı alın ve kıymayı yaklaşık 7-8 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavurun.
Üstüne salçayı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
Ardından doğradığınız havuçları ekleyip, birkaç kez karıştırın ve pırasaları ilave edin.
Yıkadığınız pirinçleri ve tuzunu da ekledikten sonra, üstüne çıkacak kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.
Sıcak sıcak servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.