Kış aylarının gelmesiyle birlikte hastalıklar kapımızı çalmaya başladı. Kışın hastalıklardan korunmak için beslenme programınızda bazı değişiklikler yapmalısınız. İşte yapmanız gereken o değişiklikler.
RENKLİ BESLENİN
Gün içerisinde farklı renkte olan sebze ve meyveleri tüketmek, antioksidan, A ve C vitamini almak açısından iyi olacaktır. Özellikle kış aylarında nar, portakal, havuç gibi sebze/meyveleri küketmeye özen gösterin.
BAĞIŞIKLIK İÇİN PROBİYOTİK TÜKETİN
Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için, gün içerisinde 1 kase yoğurt ya da 1 bardak kefir tüketmeye çalışın.
YEŞİL ÇAY İÇİN
Soğuk havalarda sahlep, sıcak çikolata gibi şekerli ve kalorili içecekler yerine yeşil çay içeyi deneyin.
SU TÜKETMEYİ UNUTMAYIN
Havaların soğumasıyla birlikte su tüketimi azalır ancak gün içerisinde bol su tüketmek gerekir.
HAFTADA İKİ KEZ BALIK TÜKETİN
Balık içerisinde bulunan n-3 yağ asiti bağışıklık sistemi üzerinde oldukça etkilidir. Balığın haftada 2 kez ve toplamda 300 gram olarak tüketilmesi önerilir.
TATLI YERİNE MEYVE TÜKETİN
Kış aylarında tatlıya olan istek artmaktadır ancak tatlı yerine meyve tüketilmesi önerilir.
Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.