Zeytinyağlı yemek tarifi olduğu için portakallı kereviz, üç gün boyunca tazeliğini koruyacaktır. Özellikle çalışan bir kadınsanız hafta sonu portakallı kereviz yaparsanız, hafta içi işten eve döndüğünüzde yemek yapma zahmetinden kurtulabilirsiniz.
MALZEMELER
• 1 adet kuru soğan
• 3 adet havuç
• 1 adet patates
• 1 adet ayva
• 2 adet büyük boy kereviz
• 1 adet küp şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 2 su bardağı portakal suyu
• 1 çay bardağı oda sıcaklığında su
HAZIRLANIŞI
1. Kereviz, ayva, kuru soğan, patates ve havucun kabuklarını soyup kesin.
2. Yayvan bir tencereye zeytinyağını alıp kestiğiniz havuç ve soğanı ekleyip kavurun.
3. Rengi hafif pembeleşince kereviz, patates ve ayvayı ekleyip kavurmaya devam edin.
4. Tuz, şeker, portakal suyu ve oda sıcaklığında suyu tencereye alıp karıştırın.
5. Kaynayana kadar orta dereceli ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.