KIRMIZI PANCARIN FAYDALARI
Betasyanin maddesi ile kolon kanserine karşı koruyor. Aynı zamanda kırmızı pancarı bu sayede sağlıklı ve doğal gıda boyası olarak da kullanabiliriz. Kabızlık, mide ağrıması, ekşimesi sorunlarına karşılı da etkilidir. İçerisindeki 'betalain' maddesi ise strese karşı etkilidir. Merkezi sinir sistemi ve kas sağlığı için önemli bir mineral olan potasyum bakımından zengin kırmızı pancar, kemiklerin korunması için de etkilidir. İyi bir antioksidan olduğu ise kesinlikle tartışılamaz. Egzama, sedef ve kurdeşen gibi cilt rahatsızlıklarına iyi gelir. Kırmızı pancar suyu aynı zamanda beyni güçlendirir. Enerji artışı sağlar; vücuttaki oksijen seviyesini %20 ye kadar yükseltebildiğinden atletik performans artışına sebep olur. Spordan 2-3 saat önce tüketilmesi fayda sağlar.
KIRMIZI PANCAR NASIL TÜKETİLEBİLİR
-Buharda 15 dakikayı geçmeyecek şekilde, fırında ise 1 saati geçmeyecek şekilde pişirmenizi öneririm. Fazla kaynatmak besin değerinin düşmesine neden olur.
-Pancar; haşlanarak, fırınlanarak, buharda pişirilerek ve çiğ olarak tüketilebilir.
KIRMIZI PANCAR TURŞUSU YAPIMI
MALZEMELER
-1 kilogram kırmızı pancar
- 4-5 diş sarımsak
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-Tuz
HAZIRLANIŞI
-Küp şeklinde doğradıktan sonra haşlama suyunu ve doğradığımız pancarları kavanoza koyup sirkeyi şekeri tuzu ilave din. İki gün içinde turşunuz hazır olacaktır.
-Size tavsiyem servis sırasında üzerine dereotu koyarak çok daha faydalı hale getirebilirsiniz.