Oldukça kolay hazırlanabilir tariflerden olan biber kızartması okul döneminin açıldığı bugünlerde en nefis kahvaltı menüsü olacak.
KIRMIZI BİBER KIZARTMASI
MALZEMELER:
1 adet büyük boy etli kırmızı biber,100 gram lor peyniri,4 dal maydanoz,1/4 çay kaşığı tuz,1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Kızartmak için:
1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
Servisi için:
2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı sirke
HAZIRLANIŞI:
Bol suda yıkadığınız kuruladığınız kırmızı biberi fırında veya ocakta közleyin. Közlenen biberin kabuklarını soyduktan sonra sap ve iç tarafında bulunan çekirdekli kısmı atın. İç dolgusu için; maydanozları incecik doğrayın. Lor peyniri, taze çekilmiş tane karabiber ve tuzla birleştirin. Biberin içini hazırladığınız peynirli dolgu ile boşluk kalmayacak şekilde doldurun. Ağız kısımlarını içlere doğru kıvırıp kapatın.Yumurta sarısını genişce bir kapta çırpın. Unu düz bir tabağa dökün. Ayçiçek yağını sığ bir tavada kızdırıp sonra öncelikle yumurta sarısına sonra da una buladığınız kırmızı biberi, arkalı önlü ters çevirip kızartın.Tabağa aldığınız biberi, İncecik kıyılmış sarımsakla birleştirdiğiniz sirkeli sosla sofraya koyun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.