Kırmızı ışıkta geçme cezası nedir? 47/1-b cezasına nasıl itiraz edilir? Trafik cezaları nereye ödenir? 47/1-b trafik cezalarının ödeme seçenekleri

Trafik içerisinde uyulması gerekenler kuralların uygulanmaması halinde trafik cezalar işleme koyulmaktadır. Trafik ışıklarına uymama cezasında belirlenen para cezaları vardır. 47/1-b trafik cezasının kaç TL olduğu merak edilmektedir. Trafik cezasına nasıl itiraz edilir? Trafik cezasına itiraz etmek için hangi evraklar geçerlidir? 47/1-b trafik cezaları hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır

30.05.2022-22:55 - (Son Güncelleme: 30.05.2022-22:55) Kırmızı ışıkta geçme cezası nedir? 47/1-b cezasına nasıl itiraz edilir? Trafik cezaları nereye ödenir? 47/1-b trafik cezalarının ödeme seçenekleri

Kırmızı ışıkta geçmenin cezasının ne olduğu merak edilirken yeni yılla beraber cezalarda artış yaşandı. Trafik cezalarını kapsayan 47/1-b kanunu içerisinde ne kadar ceza bedelinin olduğu araştırılmaktadır. Trafikte ışık kurallarına uymayan sürücülere uygulanan 47/1-b trafik cezasına dair detaylar haberimizde yer alır. İşte trafik cezalarına ilişkin detaylar...

47/1-b trafik cezası ne kadar, kaç TL?

Kırmızı ışıkta geçme ya da yeşil ışıkta duran sürücülerin belirlenen kurallar doğrultusunda trafik cezaları 314 TL ödeme yapılmaktadır.

Trafik cezası ne kadar?

47/1-b trafik cezasının ehliyet ceza puanı kaç?

Kara Yolları Trafik Kanunu üzerinden düzenlenen 47.maddedeki kurallar neticesinde kırmızı ışıkta geçen ya da yeşil ışıkta duran kişilere ceza uygulanması yapılır. 47/1-b olarak bilinen ceza içerisinde ehliyete 20 ehliyet ceza puanı verilir.

47/1-b trafik cezası nasıl indirimli ödenir?

Kırmızı ışıkta geçme ve yeşil ışıklarda durulması halinde karşılık olarak trafik cezası uygulaması yapılır. 47/1-b cezası, sürücülere ceza olarak tebliğ işlemi görmektedir. 314 TL cezası olan trafik cezasına indirim uygulanmaktadır. 47/1-b üzerinden trafik cezası indirimiyle beraber 235,5 TL olarak ödenmektedir.

Trafik ışıklarına uymama cezası

47/1-b trafik cezası nasıl ödenir?

Araçların plakalar üzerinde ceza sorgulama işlemi e-devlet üzerinden yapılabilir. Trafik cezası nereden ödenir sorularına sürücüler yanıt aramaktadır. 47/1-b cezasını ödemek isteyenler kredi kartı ve taksit ile ödeme yapabilir. Taksit ile ödeme yapmak isteyenler öncelikle vergi dairesine başvurusu yapabilir. 3 taksit imkanı ile ödeme işlemleri tamamlanmaktadır.

47/1-b cezasını ödemek isteyenler için çeşitli ödeme imkanları sunulur. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından bildirilen PTT ya da bankalar üzerinden ödemeler gerçekleşir.

Ehliyete hangi durumlarda el konulur?

Kırmızı ışıktan geçenlerin ehliyetine ne zaman el konulur?

Sürücü aynı yıl içerisinde birden fazla kere trafik ışıklarına aykırı şekilde kurar ihlali yapması halinde 3 kez ihlal de 30 gün, 6 kez ihlal de 45 gün ve 9 kez ihlalde ise 60 gün ehliyete el konulmaktadır.

Trafik cezasına itiraz etmek için gereken belgeler

47/1-b trafik cezası fotokopisi

47/1-b trafik cezası tebligatı fotokopisi

Ruhsat fotokopisi

Kimlik fotokopisi

Ehliyet fotokopisi

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal