Hem tabakta görsel bir şölen sunan hem de ağızlarda mükemmel bir tat bırakan browniyi yaparken oldukça mutlu olacaksınız. İşte, kırmızı browni tarifi...
MALZEMELER
200 g eritilmiş tereyağı
1,5 su bardağı şeker
2 paket vanilya
¼ fincan kakao
1 çimdik tuz
1 çorba kaşığı kırmızı gıda boyası
1 çay kaşığı sirke
2 yumurta
¾ fincan un
¼ su bardağı kıyılmış ceviz
ÜZERİ İÇİN
200 g tuzsuz krem peynir
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta
HAZIRLANIŞI
Tereyağını bir karıştırma kabına alın. Şeker, vanilya, kakao, tuz, gıda boyası ve sirkeyi sırasıyla ekleyerek karıştırın. Yumurtayı küçük bir kasede çırpın ve kakaolu karışıma ekleyin. Spatula ile hafifçe karıştırarak unu ekleyin. Cevizleri karışıma ilave edin. Karışımın ¼ ‘ini kenara ayırıp kalan kısmı yağlı kağıt serilmiş kare fırın kabına boşaltın.
Krem peynir, toz şeker, yumurta ve vanilyayı bir kasede karıştırın. Kremalı peynir tabakasını diğer kakaolu karışımın üzerine ekleyin. Kenara ayırdığınız kırmızı karışımı browni hamurunun en üst tabakasına akıtın ve bir kürdan yardımı ile karıştırarak, dalgalı bir görünüm oluşturun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alın ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağıya kaydırınız.