Kinoalı Meyve Salatası Nasıl Yapılır?

Kinoa, lif, magnezyum, B ve E vitaminleri, demir, potasyum, kalsiyum, fosfor ve içerdiği çeşitli faydalı antioksidanlar bakımından en sağlıklı gıdalardan biridir. Sizler için kinaolu meyve salatası tarifini derledik şimdiden afiyet olsun...

07.09.2019-14:30 - (Son Güncelleme: 27.12.2021-18:02)

Kinoa, İnka İmparatorluğu için çok önemli bir üründü. Ona ''bütün tahılların anası'' ismini vererek kutsal olduğuna inandılar. 

Kinoa, lif, magnezyum, B ve E vitaminleri, demir, potasyum, kalsiyum, fosfor ve içerdiği çeşitli faydalı antioksidanlar bakımından en sağlıklı gıdalardan biridir. Kinoanın glütensiz olması da çok önemli bir özelliktir bu kinoayı süper gıda kategorisine yerleştirmektedir. 

BALLI KİNOALI MEYVE SALATASI

Malzemeler: 

- 150 gram kavun (bir dilim orta boy kavun)

- 125 gram çilek ( 10 tane büyük boy çilek)

- 1 adet orta kivi

- 1 adet orta portakal

- 1 adet mango

- 1 çay bardağı kinao

- 2 yemek kaşığı bal

- 4 su bardağı su

Servisi İçin:

- 4 dal taze nane

- 1 dal taze kekik

Hazırlanışı: Bir çay bardağı kinaoyı küçük bir tencereye alıp üzerine 4 bardak su ekleyin sonrasında orta kısık ateşte yaklaşık 10-25 dakika haşlama işlemi yapın ve hiç vakit kaybetmeden süzün.

Kinaoların soğuması için 15 dakika kadar buzdolabında bekletin ardından kavunu, çileği, kiviyi, mangoyu, portakalı büyük boyutlarda doğrayın. Son olarak da meyvelerin üzerine balı gezdirip kinaoları ekleyin.

KİNOANIN FAYDALARI

- Kinoa yüksek lif içerir.

- Glutensizdir ve gluten intoleransı olan kişiler için iyi bir seçenektir.

- Kinoa gerekli amino asitleri yeterli miktarda içerir

- Kinoa önemli bir protein kaynağıdır.

- Kan şekeri kontrolünü sağlar.

- Kinoa magnezyum yönünden oldukça zengindir.

- İnsülin ve trigliserit düzeylerini önemli oranda azaltır.

- Kinoa metabolizmayı hızlandırır.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal