Her gıdanın kalorisi ve besin ögesi miktarları farklı olduğu gibi açlık, hormonlar ve kalori yakma üzerindeki etkileri de ayrı olacaktır. çünkü bileşenleri, vücutta farklı metabolik yollara dahil olarak farklı etkilere yol açmaktadır.
Her gıdanın kalorisi ve besin ögesi miktarları farklı olduğu gibi açlık, hormonlar ve kalori yakma üzerindeki etkileri de ayrı olacaktır. çünkü bileşenleri, vücutta farklı metabolik yollara dahil olarak farklı etkilere yol açmaktadır.
Peynir
Süt ürünleri, protein açısından zengin besinlerdir. ayrıca içerdikleri kalsiyum minerali zayıflamayı destekler. bu ürünlerden olan peynir, süt ve yoğurta göre çok daha az karbonhidrat ve kalori içerirken, daha fazla protein bulundurur. lor peyniri, çökelek gibi peynir türleri diğer besinlere oranla daha az kalorili ve doyurucu oldukları için zayıflamaya yardımcı besinlerdendir.
Chia
Chia tohumu, dünyadaki en besleyici besinler arasında yer almaktadır. bir porsiyonunda 11 gram lif içeren bu besin, tam olarak bir bağırsak dostudur. içerisine hapsedebildiği su miktarı fazla olduğu için, tüketildiğinde midede şişerek doygunluk hissinin daha çabuk oluşmasını ve uzun süre korunmasını sağlamaktadır.,
Dana eti ve tavuk göğsü
Diyet içeriğinde protein kaynaklarının bir miktar artırılmasının, gece acıkmalarını yarı yarıya azalttığı kanıtlanmıştır. bu da etin zayıflamaya yardımcı bir besin olduğunun göstergesidir. haftada 3-4 kez et tüketimi önerilmektedir fakat kalp, karaciğer gibi kronik hastalıkları olan bireylerin özellikle kırmızı et konusunda doktoruna danışması önemlidir.
Fındık
İçerdiği yağ oranı sebebiyle genellikle temkinli yaklaşılan gıdalardan biri olan fındık, uygun miktarda tüketildiğinde son derece faydalı olabilmektedir. içerdiği lif ve sağlıklı yağlar sayesinde metabolizmayı destekleyen özelliği bulunmaktadır.
Avokado
Yağ içeriği ile birlikte su oranı da fazla olan bu meyve, düşünüldüğü kadar kalorili değildir. avokado, salatalara konulduğunda oldukça doyurucu ve zayıflamaya yardımcı bir besin olarak olmaktadır.
Baklagiller
Yüksek lif ve protein içeriği ile tokluk sürecini uzatan besinlerdir. aynı zamanda dirençli nişasta olarak adlandırılan bir karbonhidrat türünü içerir. bu sayede kilo kaybı açısından yararlı olabilir. mercimek, kuru fasulye, barbunya ve nohut, bu grup içerisinde bulunmaktadır. baklagillerin pişirilme sürecinde az miktarda yağ kullanılması önemlidir.
Yeşil yapraklı sebzeler
Yeşil yapraklı sebzeler, lifli ve çok düşük kalorilidir. bununla beraber sağlıklı karbonhidratlara sahiptir. özellikle içerdikleri kalsiyum ile yağ yakmaya yardımcıdır. yapılan yemeğin hacmini artırırken, kalorisini yükseltmeyen bu besinler ile doyarak kilo vermek mümkün olabilmektedir.
Somon
Somon balığı gibi yağlı balıklar, omega 3 içerdiği için önemli protein kaynaklarıdır. somon, diğer balık türlerine göre nispeten daha az kalorili ve uzun süre tok kalmayı sağlayan bir balıktır. yapılan araştırmalar, somon tüketiminin obezite, metabolik hastalıklar ve iltihabi durumların önlenmesinde etkili olduğunu göstermektedir.