28.05.2021-10:38 (Son Güncelleme:30.06.2021-13:19)


1

Porsiyonları Abartmayın

Porsiyonları Abartmayın

Tabağınız gereğinden fazla doldurmak kilo almanızın en büyük nedenidir. Tabağınıza ne koyarsanız onu yersiniz. Tabağınıza ne kadar çok yemek koyarsanız, o kadarını bitirmeye odaklanırsınız.



2



3

Fazla İzolasyon

Fazla İzolasyon

Her şey gibi bunun da fazlası zarar. Tamam, karantina. Tamam, izolasyon ama teknoloji diye bir şey var. Ne kadar yalnız hissederseniz o kadar yemeğe yönelirsiniz. Yalnız hissetmemek adına daha fazla telefonda konuşun, daha fazla görüntülü arama yapın.



4

Rutini Aksatmak

Rutini Aksatmak

Belli bir rutin belirleyin ve bundan ayrılmayın. Gerekirse yemeğinizi bile saatli yiyin ama bir rutininiz olsun. Kimse size ofis disiplininde çalışın demiyor ancak biraz disiplin, hem sizi daha hareketli kılacak hem de buzdolabının kapağını daha az açmanızı sağlayacak.



5

Hareketsizlik

Hareketsizlik

Pijamalar, yatak ve mutfak. Harika bir üçlü ama karantinayı alnınızın akıyla kapatmak yani kilo almak istemiyorsanız biraz ayaklanmakta fayda var.



6

Fazla Atıştırmalık

Fazla Atıştırmalık

Bir kare çikolatadan, yarım paket cipsten ne olur demeyin. İki saatte bir 50 kalorilik abur cubur yeseniz 8 saatlik mesaide 400 kalori eder. Bu da günlük kalori ihtiyacınızın 4'te biri demek.



7

Makarna, Ekmek ve Daha Fazla Karbonhidrat

Makarna, Ekmek ve Daha Fazla Karbonhidrat

Evet karantinada pilav makarna pişirmesi kolay olabilir ama fazla karbonhidrat yüklü miktarda kalorinin de ötesinde kabızlık demek. Kabızlık ise şişkinlik. Ayrıca karbonhidratların içerdiği yüksek şeker miktarını da göz önünde bulundurun.



8

Dışarıdan Yemek Söylemek

Dışarıdan Yemek Söylemek

Dışardan yemek söylemek yerel işletmelerin ayakta kalması için katkı sağlıyor olabilir ancak dışardan verdiğiniz siparişin evde pişireceğiniz yemeğin en az iki katı kalori içerdiğini unutmayın.



9

Su İçmemek

Su İçmemek

Yeteri kadar su içmiyorsanız sağlığınız için büyük tehlike çanları çalıyor demektir.



10

Su Yerine Meyve Suyu ya da Gazlı İçecek Tüketmek

Su Yerine Meyve Suyu ya da Gazlı İçecek Tüketmek

Hiçbir şey suyun yerini tutmaz. Su ihtiyacını yalnızca su giderir. Bunları bir köşeye not edin. Gün içinde tükettiğimiz su dışındaki içecekler hep gözümüzün önünde, ulaşması kolay ama adı üstünde 'su ihtiyacı', yani sadece suyla giderilebilir.



11

Fazla Alkol

Fazla Alkol

Akşamları yemeği yanında bir kadeh şarap oldukça masum. Fazlasıysa, her şey gibi alkolde de zarar. Alkolün kilo aldıran özelliği genellikle göz ardı edilir. Ancak alkolde de en az bir bardak koladan aldığınız kadar kalori alırsınız. Karaciğere zararı ise cabası.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR