Kılıç çiçeği; halk arasında Peygamber kılıcı ve paşa kılıcı olarak da isimlendirilmektedir. Bakım şekli kolay olan kılıç çiçeği salon çiçeği olarak kullanılır. Kılıç çiçeğinin bakımı nasıl olmalıdır? Kılıç çiçeğinin faydaları nelerdir? Kılıç çiçeğinde dilek nasıl tutulur?
Evlerde çok sık rastladığımız kılıç çiçeği hoş görüntüsüyle farklı bir ambiyans yaratmaktadır. Kılıç çiçeği, gündüz vakti enerji ve oksijen üretir. Gece ise bu oksijeni dışarı bırakır. Kılıç çiçeği, daha çok sıcak ortamları sever.
KILIÇ ÇİÇEĞİNİN BAKIMI NASIL OLMALIDIR?
Kılıç çiçeğinin bakımı bulunduğu mevsime göre farklılık gösterir. Sıcak aylarda kılıç çiçeğinin sağlıklı olması adına bol su ile sulamak gerekir. Kılıç çiçeğinin yapraklarına sık bir şekilde su püskürterek yaz sıcaklarından olumsuz etkilenmesi önleyebilirsiniz. Yaz mevsimi boyunca 1 litre su içerisinde 2 gram kaşık gübre eritin haftada bir defa olmak üzere hazırladığınız bu karışımla sulayın. Kış mevsiminde ise, kılıç çiçeğinin yer aldığı ortam ise 10 derece civarında olmalı.
KILIÇ ÇİÇEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?
Kılıç çiçeğinin yararları bilimsel şekilde kanıtlanmıştır.
- Evin havasını temizleyen çiçeklerden biridir.
- Güzel bir görüntüye sahip olması dekor olarak kullanılmasını artırıyor.
- Ortamdaki karbondioksit seviyesini düşüren kılıç çiçeği aynı zamanda evdeki kötü kokuları yok eder.
- Oksijen seviyesini çoğaltan ve karbondioksiti azaltan ve zararlı organik bileşikleri emen paşa kılıcı, havadan kaynaklı olan alerjilerin de önüne geçer.
KILIÇ ÇİÇEĞİNİN HİKAYESİ NEDİR?
Muhammed S.A.V. en sevdiği çiçek olduğu söylenen bu çiçek rivayetlere göre 1 metreyi geçtiğinde tutulan dilek kabul olurmuş.