Kıbrıs mutfağının en sevilen ve meşhur yemeklerinden biri Kıbrıs köftesidir. Diğer köftelerden farkı, içine koyulan rendelenmiş patatestir. İşte hem kolay hem de leziz olan Kıbrıs köftesinin tarifi...
Gerekli malzemeler;
- 5 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 yumurta
- 350 gram kıyma
- Yarım su bardağı galeta unu
- Tuz, kimyon, pul biber ve karabiber
- Maydanoz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Yapılışı;
Patates ve soğanı soyun ve rendenin en ince tarafından rendeleyin. Rendeledikten sonra suyunu sıkın. Daha sonra derin bir kaba alın ve üzerine maydanoz, yumurta, galeta unu, tuz ve baharatları ekleyin. Ekledikten sonra güzelce yoğurun. Hamuru yoğurduktan sonra elinizle köfte şekli verin. Hepsini aynı şekilde yaptıktan sonra kızgın yağda kızartın.Kızarttıktan sonra yanında pilav ile servis edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.