Kıbrıs'a ait bu tarifte az kıyma ve bol miktarda patates bulunuyor. Kıbrıs’ın patates köftesini yapmak ise oldukça basit.
MALZEMELER
- Yaklaşık 4-5 adet patates
- 250 g kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 2,5 dilim ekmek içi
- Yeteri kadar maydanoz
- Tuz, nane ve kimyon
NASIL YAPILIR?
Patatesleri rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Rendelenen patatesi sıkarak fazla suyunu alın. İçine soğanı rendeleyerek geri kalan malzemeyi ilave edin. Malzemeleri iyice yoğurun. Daha sonra derin bir tava ya da tencereye bol yağ ekleyerek yuvarladığınız köfteleri ekleyin. Kızaran köfteler kendiliğinden yukarı çıkacaktır. İyice kızarıp renk aldığında kağıt havlu serdiğiniz tabakta fazla yağını bırakmasını sağlayın. Sonrasında servis tabağına alıp servis edin.