Ketojenik Diyette Tereyağından Uzak Durun! Ketojenik Beslenmede Hangi Yağlar Tüketilmeli?

Ketojenik diyetin sadece kilo vermek için değil, çeşitli hastalıkların etkilerini azaltmak için de uygulanan bir yöntem olduğunu biliyoruz. Peki ketojenik beslenirken nelere dikkat etmek gerekir. Hangi yağlar tüketilmeli hangileri tüketilmemeli? İşte ketojenik beslenmede dikkat edilmesi gerekenler.

27.04.2019-16:41 - (Son Güncelleme: 27.04.2019-22:02)

Ketojenik diyette en önemli enerji kaynağı kuşkusuz yağlardır. Tabii ki yediğimiz yağları sağlıklı yağlardan seçmeliyiz. Sadece diyet yaparken değil, yaşantımızzın tamamında katı yağlardan kaçınmalı sağlıklı sıvı yağlara yönelemliyiz. 

KETOJENİK BESLENMEDE YAĞLAR

Zeytinyağı: Natürel sızma zeytinyağı en sağlıklı yağlardandır. Biz içmek ve salatalarda kullanmak için erken hasat natürel sızma KUSURSUZ zeytinyağı tercih ediyoruz. Yemeklerde ise olgun hasat natürel sızma zeytinyağı kullanıyoruz.

Tereyağı: Tereyağının sağlıklı olabilmesi için merada otlayan, doğal beslenen hayvanların sütünden geleneksel yöntemlerle elde edilmiş olması gerekir.

Sadeyağ: Sadeyağ tereyağının yağ dışındaki maddelerden arındırılarak saf yağ haline getirilmesiyle elde ediliyor; özellikle laktoz intoleransı olanlar bu şekilde tüketiyor.

Hindistan cevizi yağı: Çabuk sindirilebilen orta zincirli yağ asitleri içeren bu yağ da sağlıklı.

Zeytin: Zeytin lif ve yağ içeriğiyle ketojenik beslenmenin çok önemli bir unsuru.

Avokado: Avokado çok sağlıklı yağlar içeren karbonhidratı düşük bir meyve/sebze olduğundan histamin intoleransı olmayanlar ketojenik beslenmeye ekleyebilir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal