Kestane pişirmeyi ve yemeyi seviyor ancak nasıl kesildiğini bilmiyorsanız şimdiki haberimiz tam size göre. İşte, kestane çizimi...
KESTANE NASIL AÇLIIR?
Derin bir kaseye soğuk su koyunuz. Kestaneleri kasenin içine boşaltınız. Kestaneleri su dolu kasenin içine yerleştirildikten sonra karıştırınız. Kestanelerin çürümüş olanlardan bölmek için 2 veya 3 dakika kadar suyun içinde dinlendirin. Çürümüş kestaneler su yüzüne çıkacağından su yüzünde olanları bölüp çöpe atınız. Ufak keskin bir bıçak desteğiyle ile boydan boya kesikler çiziniz. Kestanenin iyi pişmesini arzu ediyorsanız kesiğin az olmamasına özen gösterin. Kestaneyi fazla kesmeniz ise kestanenin dağılıp patlamasına sebep olabilir. Kazaların önüne geçmek için kesilmemiş kestaneyi pişirmeye uğraşmayınız. Kestaneleri yumuşayıp üstü hafif yanık oluncaya dek tavada pişiriniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.