Kim demiş dondurma yalnızca yazın tüketilir diye? Kışında sofralarınızı süsleyecek olan dondurmalı mozaik pastaya bayılacaksınız! İşte kesme dondurmalı mozaik pasta tarifi…
MALZEMELER
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 Türk kahvesi fincanı kakao
- 2 adet yumurta
- 100 gram ceviz
- 1 paket pötibör bisküvi
- 375 gram antep fıstıklı kesme dondurma
NASIL YAPILIR?
Tereyağını eritin ardından tozşeker ile kakaoyu üzerine ekleyip tozşeker eriyene kadar karıştırın. Tozşeker eriyince ılınması için 10 dakika bekleyin. Daha sonra yumurtayı ilave edip iyice karıştırın. İrice kıyılmış ceviz ve parçalara ayrılmış pötibör bisküvi ekleyip malzemelerin birbirine geçmesi için tekrar karıştırın. Streç filmi 2 kat şeklinde tezgaha serin ve karışımı olabildiğince yayın. Dondurmayı ince uzun şeritler halinde kesin ve kendinize yakın mozaik pasta karışımının üzerine yerleştirin. Streç film yardımı ile yuvarlayarak tam bir silindir haline getirin ve derin dondurucuda 4 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.