Çorba tariflerinize yeni bir lezzet daha ekleyin. Misafirlerinizin beğenisini de kazanacak olan kerevizli pırasa çorbası içerisinde bulunan sebzeler sayesinde oldukça besleyici…
MALZEMELER
- 3 adet pırasanın beyaz kısımları
- 4 adet sap kereviz
- 5 su bardağı tavuk suyu
- 2 diş kıyılmış sarmısak
- Yarım limonun suyu
- 2 adet patates, yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ya da gravyer peyniri, tuz
NASIL YAPILIR?
Pırasaları ince halka şeklinde doğrayın. Tavuk suyunun 1 su bardağını tencereye alıp üzerine halka doğranmış pırasa, ince kıyılmış kereviz sapı, sarımsak ve limon suyu ilave edin. 5 dakika pişirin ve küp küp doğranmış olan patatesi de ekleyin, sık sık karıştırarak 7 dakika daha pişirin. Kalan tavuk suyu ile tuzu ekleyip ocağı kısın. Tencerenin kapağı yarım kapalı olacak şekilde 30 dakika pişirin. Ocaktan alıp, içinden 4 çorba kaşığı malzemeyi kenara ayırın ve kalanını blenderden geçirin. Tencereyi yeniden ocağa oturtup, sütü ve peyniri ekleyin. Bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Servis kaselerine aktarıp, üzerine kenara ayırdığınız taneli çorba malzemesini ekleyip servis yapın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.