Kereviz birçok ülke mutfağında yer alan şifalı bir bitkidir. Kereviz bitkisi, güçlü bir antioksidan ve iltihap gidericidir. Sindirim sistemini de rahatlatan kerevizin başrol olduğu 3 tarifi sizin için derledik.
KEREVİZ ÇORBASI
Kereviz çorbası için gerekli olan malzemeler:
- 1 adet kereviz
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet havuç
- Kerevizin yaprakları
- 1 litre sıcak
Terbiyesi için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Tuz
- Maydanoz
Servis için:
- Karabiber
- Limon
Hazırlanışı: Kerevizi, havucu ve patatesleri soyarak küp şeklinde doğrayın. Kerevizin yapraklarını küçük bir şekilde doğrayın. Düdüklüye tavuk suyunu da koyarak 10 dakika kadar haşlayın. 2 kaşık un, yumurta ve su ile terbiyesini yaparak kaynayan sudan bir kaşık alarak karıştırın ve çorbaya koyarak karıştırın. 1 tatlı kaşığı tereyağı, tuz ve maydanoz koyarak 10 dakika kaynatarak ocağı kapatın Limon ve karabiber ile son dokunuşları yapabilirsiniz.
ELMALI KEREVİZ SALATASI
Elmalı kereviz salatası için gerekli olan malzemeler:
- 2 adet orta boy kereviz
- 1 büyük havuç
- 3 adet yeşil elma
- 4 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- Maydanoz
- 1 çay bardağı ceviz
Hazırlanışı: Kerevizlerin kabuğunu soyarak kararması için limon sıkılmış suya koyun. Karıştırma kabında rendelenmiş havucu, kerevizi ve kabuğunu soyduğumuz elmayı küp küp doğrayarak harmanlayın. Üzerine mayonezi ve yoğurt ekleyin az miktarda tuz ekleyerek 1 çay bardağı cevizi iri iri doğrayıp hepsini karıştırın.
KEREVİZ MEZESİ
Kereviz mezesi için gerekli olan malzemeler:
- 1 adet büyük boy kereviz
- 1 su bardağı ceviz
- 3 diş sarımsak
- 250 gram süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
Hazırlanışı: Kerevizi soyun ardından küp şeklinde doğrayın. Kerevizi, cevizi ve sarımsağı robotta çekin. Süzme yoğurdu, mayonezi ve tuzu iyice harmanlayın. Robotta çekilen kerevizi, süzme yoğurtun içerisine dökerek iyice karıştırın. Mezeniz hazır.