Kereviz suyunu sabahları içildiği zaman, çok daha sağlıklı bir hayata adım atmış olacaksınız. Şifa deposu olan bu sebze suyunu sizinle tanışma zamanı geldi. Eğer düzenli kullandığınız bir ilacınız varsa ya da kronik bir rahatsızlığınız varsa tüketmeden önce doktorunuza başvurunuz.
Besin değeri çok yüksek
Bu sebze suyu sadece lezzetli bir içecek değil, aynı zamanda sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez bir parçasıdır. Kereviz suyunun kalorisi çok düşüktür ve diğer meyve ve sebze sularının aksine, bir bardak bir orta boy havuçtan daha az kalori içerir.
Görme sorununu önlüyor
Kereviz A vitamini bakımından çok yüksektir ve bu vitamin görmede kritik bir rol oynar. Bu vitamin, bakteri ve virüslere karşı göz yüzeyini korur. A vitamini ayrıca katarakt gibi yaşa bağlı görme sorunlarının gelişmesini önlemeye yardımcı olur.
Kanser önleyici bir özelliği var
Kerevizin luteolin yönünden zengin olduğu bulundu, bu elementin Kanser hücrelerini zayıflattığı ve tedaviye daha duyarlı olmalarına neden oldu. Kereviz, Çin tıbbında uzun süredir kanser önleyici bir ajan olarak kullanılmaktadır.
Asitli içecek kullanıyorsanız rutininize kerevizi de katın
Güçlü alkali özelliklerini veren demir, magnezyum ve sodyum gibi elementler yönünden de yüksektir. Diğer bir deyişle asidik gıdaları nötralize ederek vücudumuzda sağlıklı bir pH dengesini korumamıza yardımcı olur. Çok fazla asitli gıda tüketmek kemik erimesi, böbrek taşı, karaciğer ve kalp sorunları gibi her türlü sağlık sorununa neden olabilir. Ve her gün yediğimiz yiyeceklerin çoğu asidik olduğundan, günlük rutininize kereviz suyu eklemek bu sorunlardan bazılarının oluşmasını engelleyebilir.
Vücuttaki sıvı dengesini düzenler
Potasyumda değeri oldukça yüksek olan kereviz bilim insanları, potasyumun vücudumuzun iyi çalışması için üçüncü en önemli mineral olduğunu kabul ediyor. Vücudumuzun yüzde 60 sudan oluşmaktadır. Bu suyun %40'ı hücrelerinizin içinde, geri kalanı ise hücrelerin dışında, omurilik sıvınızda, kanda ve hücrelerinizin arasında bulunuyor. Hücrelerinizin içindeki ve dışındaki bu su seviyesi kritiktir ve elektrolit konsantrasyonundan etkilenir. Potasyum suda çözünür ve sistemimizde pozitif yüklü bir elektrolit gibi davranarak hücrelerin içindeki su seviyesini düzenler .
Diyabete karşı önleyici rolü üstlenir
2030 yılına kadar dünya çapında 400 milyondan fazla insanın diyabet hastası olacağı ön görülüyor. Kereviz, bunun olmasını engellemenin doğal yollarından biridir. Çok fazla K vitamini içerir ve bir çalışma, K vitamininin insüline duyarlılığımızı geliştirdiği ortaya çıkmıştır.
Folat değeri yüksektir
Folat, B grubu vitaminlerden biridir ve kemik iliğindeki kırmızı ve beyaz kan hücreleri için gerekli bir elementtir, ayrıca karbonhidratların enerjiye dönüştürülmesinde, proteinlerin parçalanmasında ve DNA üretiminde önemli bir rol oynar. Sadece bir bardak kereviz suyu, erkekler ve kadınlar için önerilen alımın yüzde 36'sından fazla olan 145 mikrogram folat içerir ve hamile ve emziren kadınlar için bu oran, yüzde 29'dur.