13.05.2021-11:19 (Son Güncelleme:13.05.2021-14:50)


1

Meyveli Şekerleme

Meyveli Şekerleme

-Yarım su bardağı şeker -1 çay bardağı nişasta -2 su bardağı taze meyve suyu Üzeri için: Hindistan cevizi Yapılışı: Kısık ateşte malzemeler muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatın. Daha sonra borcama dökün. 2-3 saat buzlukta bekledikten sonra çıkarın ve tek lokmalık olacak şekilde minik minik kesip hindistan cevizine bulayın. Bir diğer alternatif olarak, buzluk kaplarına dökebilir ve çıkartıp kesme işlemi ile uğraşmadan direkt hindistan cevizine bulayarak tüketebilirsiniz.



2

Kakaolu Şekerleme

Kakaolu Şekerleme

-3 yemek kaşığı tereyağı -Çeyrek su bardağı kakao -Yarım çay kaşığı vanilya -1/8 bardak süt -1+3/4 su bardağı pudra şeker -1 çay bardağı kıyılmış ceviz Yapılışı: Ceviz hariç tüm malzemeyi bir kaba alıp karıştırıyoruz. Tereyağı eriyip homojen bir karışım elde ettiğimizde cevizi de ilave ediyoruz ve daha önceden yağladığımız kalıba karışımı döküyoruz. Şekerleme, yeteri kadar sertleştiğinde kalıptan çıkartıp dilimliyoruz.



3

Karamel Şekeri

Karamel Şekeri

-1/3 su bardağı krema -1 paket vanilin -1 çimdik tuz - 1,5 su bardağı pudra sekeri -6 yemek kaşığı tereyağı Yapılışı: Şekerin yapışmaması için kullanacağınız kabı ve yağlı kağıdı yağlayın. Kremayı ısıtın ve içerisine vanilya aromasını, tuzu dökün. Tavayı ısıtan ve pudra şekerini iki kerede ekleyin. Pudra şekeri eridikten sonra karamel rengini aldığında sıcak kremayı yavaş yavaş dökün ve karıştırın. Karışımın içerisine tereyağını da dökün ve homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın. Yağladığınız kalıba dökün ve üstünü de yağlı kağıt ile kapatın. Soğuduktan sonra keserek servis edin ya da yağlı kağıda sararak saklayın.



4

Jelibon Tarifi

Jelibon Tarifi

-1 çay bardağı portakal suyu -1 yemek kaşığı bal -2 yemek kaşığı toz jelatin - Alternatif olarak; limonata, elma suyu veya vişne suyu kullanabilirsiniz. Yapılışı: Meyve suyu ve jelatini kısık ateşte ısıtın. Jelatin tamamen eridiğinde, içine balı da karıştırarak hemen kalıplara dökün. Ayıcık şeklinde kalıbınız yoksa veya farklılık arıyorsanız, lego şeklindeki buz kalıplarından ya da mini dinozor kalıplarından satın alabilirsiniz. En az 3 saat buzdolabında beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.



5

Güllü Lolipop Tarifi

Güllü Lolipop Tarifi

-4 su bardağı şeker -2 su bardağı su -1 su bardağı mısır şurubu -1 yemek kaşığı gül suyu Yapılışı: Silikon şeker kalıplarını kalıpta hafif bir pişirme spreyi tabakası ile hazırlayın. Orta ateşte şeker, su ve mısır şurubunu birleştirin ve şeker eriyene kadar karıştırın. Bir şeker termometresi kullanarak, şeker karışımını 300 derece veya sert çatlağı okuyana kadar pişirin. Karışımı ateşten alın, ardından tatlandırıcı ekleyin. Tatlandırıcının karıştığından emin olmak için bir veya iki dakika karıştırın. Kurutulmuş gül yaprakları ve altın yaprağı şeker kalıbına ekleyin. Şekeri kalıplara dökün ve lolipop çubuklarını ekleyin. Çıkarmadan önce karışımın soğumasını ve sertleşmesini bekleyin. Sert şekerleme için yapılmış plastik bir emici kalıp kullandıysanız, lolipopları kalıplarından çıkarın.



6

Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi

-4 adet portakal -Sıcak su -2 su bardağı şeker -1/2 su bardağı portakal suyu -1 tutam tuz Üzeri için: -Toz şeker -Çikolata Yapılışı: Portakalın kabuklarını soyun ve iç kısmındaki beyazlıkları hafifçe kesin. Portakal kabuklarını tencereye alın ve üzerine sıcak su döküp 5 dakika kaynatın. Sıcak suyu döküp üzerine tekrar temiz sıcak su dökün ve 5 dakika kaynatın. Bu işlemi üç kere tekrarlayın. Sonuncusunda portakal kabuklarını süzdükten sonra soğuk suyun içerisinde 15 dakika bekletin. Portakal kabuklarını süzün ve bir tencereye koyun. Üzerine 2 su şeker, portakal suyu ve tuzu döküp kısık ateşte portakal kabuklarını pişirin. Ocaktan alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin, 80 derece ısıtılmış fırında 25 dakika kurutun. Fırından çıkarttığınız anda şekerle ya da eritilmiş çikolata ile kaplayın.



7

Karamelli Elma Şekeri Tarifi

   Karamelli Elma Şekeri Tarifi

-10 adet elma -2 su bardağı toz şeker -1 paket krema (200 ml) -2 su bardağı su 100 gram tereyağı -6-7 damla limonun suyu Süslemek için: -Dövülmüş fındık -Mısır gevreği -Pasta süsleri -Şekerlemeler -Hindistan cevizi Yapılışı: Derin bir çelik tencereye toz şekeri dökün ve kısık ateşte sürekli karıştırarak şekeri eritin. Erimeye yakın tereyağını da ekleyin. Ardında su ve limonu yavaşça dökün. Şeker tamamen eridiği zaman altını kapatın ve kremayı ekleyip hızlıca tahta kaşıkla karıştırın. Elmalarınızı iyice yıkayın ve kurulayın. Sap kısımlarına çöp şiş veya dondurma çubuğu saplayın. Elmaları önce karamele sonra dilediğiniz süsleme malzemesine batırıp yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin. Tamamen donduktan sonra servis edin.



8

Üzüm Şekerleme Tarifi

Üzüm Şekerleme Tarifi

-Limon aromalı toz jöle Yapılışı: Üzümleri ayıklayıp iyice yıkayın. Ardından genişçe bir tabağa limon aromalı toz jöle dökün ve ıslak olan üzümleri jöleye bulayın. 1 saat buzdolabında bekletin.



9

-2 yemek kaşığı bal -2 tatlı kaşığı karbonat -1 tatlı kaşığı kabartma tozu -1/2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker -1 su bardağı şerbet/şurup -1 çimdik tuz Yapılışı: Karbonatı ve kabartma tozunu karıştırın. Toz şeker, bal, şurup ve suyu kalın tabanlı sos tenceresine koyun. Şeker eriyip karamel rengine gelene kadar kontrollü pişirin. Sonra ocaktan alın. İçerisine toz karışımı döküp çırpın ve zaman kaybetmeden yağlı kağıt serili kaba dökün. Soğuduktan sonra kırıp servis edin.

DNC Medya
DNC Medya

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR