-4 su bardağı şeker
-2 su bardağı su
-1 su bardağı mısır şurubu
-1 yemek kaşığı gül suyu
Yapılışı:
Silikon şeker kalıplarını kalıpta hafif bir pişirme spreyi tabakası ile hazırlayın.
Orta ateşte şeker, su ve mısır şurubunu birleştirin ve şeker eriyene kadar karıştırın. Bir şeker termometresi kullanarak, şeker karışımını 300 derece veya sert çatlağı okuyana kadar pişirin. Karışımı ateşten alın, ardından tatlandırıcı ekleyin. Tatlandırıcının karıştığından emin olmak için bir veya iki dakika karıştırın. Kurutulmuş gül yaprakları ve altın yaprağı şeker kalıbına ekleyin. Şekeri kalıplara dökün ve lolipop çubuklarını ekleyin. Çıkarmadan önce karışımın soğumasını ve sertleşmesini bekleyin. Sert şekerleme için yapılmış plastik bir emici kalıp kullandıysanız, lolipopları kalıplarından çıkarın.