Karabuğday ve daha pek çok gıdayı tüketerek kemik erimesini önleyebilirsiniz. İşte, osteoporozu önleme yolları...
KEMİK ERİMESİNİ KARABUĞDAY İLE ÖNLEYİN
Başlıca süt ve süt ürünleri peynir, yoğurt vs. Mısır, kara buğday, yulaf, arpa, darı, buğday gibi rafine edilmemiş tahıllar, badem, yer fıstığı, fındık ve ceviz gibi sert kabuklu yemişler. Bütün taze meyveler ve aynı zamanda kurutulmuş meyveler, keten tohumu, ayçiçeği tohumu gibi faydalı tohumlar baklagiller osteoporozdan korur. Osteoporozdan yalnızca beslenerek korunamayız. Düzenli bir beslenmenin yanı sıra fiziksel aktivite ve spor yapmak oldukça önemli. Haftada en az 3 gün ve günde 45 dakikalık bir yürüyüş, yüzme ve fitness uygulanabilir.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.