Kemalpaşalı Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır?

İçinde minik bir sürpriz barındıran, içinizi asla baymayan, muhallebiyle Kemalpaşayı bir araya getiren bu lezzetli tatlının tarifini haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

29.02.2020-17:50 - (Son Güncelleme: 29.02.2020-17:42) Kemalpaşalı Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır?

KEMALPAŞALI FİNCAN TATLISI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

KEMALPAŞA TATLISI İÇİN:

  • 1/2 paket hazır Kemalpaşa tatlısı
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 1 litre su
  • Muhallebisi için:
  • 3,5 su bardağı süt
  • 3,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 su bardağı un(1 yemek kaşığı daha ilave edilebilir)
  • Üzeri için:
  • 1/2 su bardağı hindistancevizi

KEMALPAŞALI FİNCAN TATLISI TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Kullanacağınız fincanları soğuk suyla ıslatmanız çok önemli, aksi takdirde muhallebileri içinden çıkartmanız zor olacaktır.

KEMALPAŞALI FİNCAN TATLISI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Kemalpaşa tatlısını paketin üzerinde yazdığı şekilde hazırlayın ve pişirin.

Pişirmiş olduğunuz kemalpaşaları soğumaları için bir kenara alın.

Muhallebisi için tereyağı ve vanilya hariç gereken tüm malzemeleri bir tencerede karıştırın ve ocağın altını açın. Sürekli karıştırarak kaynamaya başlayana dek pişirin.

Kıvamı yoğunlaştığında altını kapatın ve içine tereyağı ile vanilyayı koyup güzelce karıştırın.

İstediğiniz boyutta bir kahve fincanı seçin, Türk kahvesi fincanı ya da orta boy kahve fincanı olabilir.

Kullanacağınız kahve fincanlarını soğuk suyla çalkalayın ve pişirdiğiniz muhallebiden fincanların dibine bir miktar koyun. Üstüne şerbetini hafifçe sıkarak süzdüğünüz kemal paşa tatlılarından bir tanesini alın ve koyun. Üstüne tekrar muhallebi dökerek kemalpaşayı kapatın ve fincanı doldurun.

Hazırladığınız fincanları buzdolabına kaldırın ve bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün fincanları bir servis tabağına ters çevirin ve üstlerini hindistancevizi ile süsleyerek servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal