Ülkemizde yaygın bir tüketimi olmasa da kekreyemiş meyvesi Avrupa ülkelerinde sevilen bir meyveler arasında yer almaktadır. Yabanmersini ile aynı aileden gelen bu meyve sağlık açısından oldukça faydalıdır. Bilimsel araştırmalarla zayıflamaya yardımcı olduğu kanıtlanan kekreyemiş, diyabeti önler, karaciğer yağlanmasını engeller. Ancak faydaları bunlarla sınırlı kalmaz. İşte kekreyemişin faydaları…
KEKREYEMİŞİN FAYDALARI NELERDİR?
- Kan basıncının düşürülmesini sağlar. Kan oranını artırır ve kanı inceltir. Aynı zamanda vücudu virüs, bakteri ve mikroplara karşı korur.
- Antioksidan içeriği yüksek olan kekreyemiş, karaciğer fonksiyonlarının artmasını sağlar.
- Kaynatılarak tüketildiği zaman mide asidini dengeleyen kekreyemiş meyvesi, gastrit oluşumunun önüne geçer.
- Güçlü bir idrar söktürücü olmasının yanı sıra mesanede kum ve taş oluşumunu da önler. Mevcut kum ve taşı dökmede yardımcı olur.
- Üst solunum yolu hastalıklarında yapraklarıyla beraber süzülüp tüketilebilir.
- Yağ içeriği sıfır olmasından dolayı diyet yapan kişiler için ideal bir besindir. Aynı zamanda vücutta olan yağın hızla enerjiye dönüşmesini sağlar.
- Hücre yapısını koruyarak mutasyona uğramalarını engeller. Bu sayede kanser riskini azaltmaya yardımcı olur.
- Kandaki şeker oranını etkileyen insülin direncinin dengelenmesini sağlayarak şeker hastalığının önlenmesini sağlar.
KEKREYEMİŞİ KİMLER TÜKETEMEZ?
Güçlü bir antioksidan olduğu için kronik ilaç kullananların, hamilelerin ve böbrek hastalarının tüketmeden önce mutlaka doktoruna danışması gerekir.