İnanılmaz derecede enerji deposu olmasıyla değerli bir bitkidir. Özellikle Akdeniz ikliminin etkili olduğu alanlarda yetiştirilen keçiboynuzu, taze bir şekilde tüketildiğinde çok tatlı aroması olur. Keçiboynuzuyla ilgili detaylı bilgiler galerimizde.
Keçiboynuzu, aslında tam olarak yemeye uygun, lezzetli ve albenili bir görüntüye sahip olmasa da inanılmaz derecede enerji deposu olmasıyla değerli bir bitkidir.
Keçiboynuzunun bilinmeyen faydaları
Karbonhidrat, yağ, beta-karoten ve sodyum bakımından çok zengin olan keçiboynuzu; A ve C vitaminleri, selenyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve daha çok sayıda vitamin, mineral ve yaralı element içermektedir. Bu sayede de sağlıklı bir vücut ve metabolizma gelişimine katkı sağlar. Keçiboynuzunun faydaları Enerji verir, vücudu dinç ve zinde tutar. Yoğun olarak kış aylarında tüketilen keçiboynuzunun astım, bronşit gibi solunum yolları hastalıklarının tedavisinde etkili olduğu bilinir. Gribal enfeksiyonlar ve viral rahatsızlıkları giderir. Üşütmeden kaynaklanan tüm rahatsızlıklarda tedavi edici etkisi vardır.
Devamı galerimizde...