Kayseri'nin Develi ilçesinden çıkmış cıvıklı pide, düğünlerden cenazelere kadar birçok toplantıda misafirlere ikram edilir. Çıtır çıtır ve oldukça lezzetli olan pideyi kendiniz yapmak istiyorsanız, muhakkak bu tarifi denemelisiniz. Cıvıklı pidesini yaptığınızda, yiyenler hayran kalacak! İşte püf noktalarıyla...
MALZEMELER
HAMUR MALZEMESİ
1 kilogram un
Maya
Tuz
Su
İÇ MALZEMESİ
500 gram kuşbaşı et
4 adet soğan
4 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
5 adet domates
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salcası
1 tatlı kaşığı domates salcası
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
İlk olarak hamur için hazırladığınız malzemeleri derin bir kaba koyun ve yumuşak bir hamur oluşana kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru dinlendirmeye bırakın. Etleri küçük parça halinde kesin. Biber, soğan ve domatesleri küçük küçük olacak şekilde kesin ve etlere ilave edin. Sıvı yağ, salça ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Hamurdan bir beze alın ve bir merdaneyle açın. Pide şekline getirerek, harcı üzerine koyun. Önceden ısıttığınız fırında pideyi pişirin. Pişirdiğiniz pideleri maydanoz, soğan ve limon ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!