Hem lezzetli hem de hazırlaması son derece kolay olan krambıl tarifini sizin için bir araya getirdik. Peki, krambıl nasıl yapılır? Krambıl için gerekli malzemeler nelerdir? İşte kayısılı krambıl tarifi...
MALZEMELER
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı un
Altı için:
- 12 adet kayısı
- 1 çorba kaşığı toz şeker
NASIL YAPILIR?
İlk olarak kayısıların çekirdeklerini çıkarıp iti şekilde doğrayın. Doğradığınız kayısılarınızı fırın kabının içerisine yayın ve üzerine şeker serpiştirin. Daha sonra üzeri için soğuk tereyağını, şekeri ve unu bir kabın içerisine alarak parmak uçlarınızla malzemeleri birbirine karıştırın. Hamur kum tanesi haline gelene kadar ufalamaya devam edin. Hamuru kayısıların üzerine paylaştırın. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya dek pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun...