Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır? Kayısı Reçeli Tarifi

Evde kendi reçelinizi kendiniz yapmak istiyorsanız, sadece 3 malzeme ve su ile kayısı reçeli yapabilirsiniz. Peki kayısı reçeli nasıl yapılır? Kayısı reçeli tarifi tüm detaylarıyla...

11.10.2020-14:48 - (Son Güncelleme: 11.10.2020-14:34) Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır? Kayısı Reçeli Tarifi

Dışarıdan alınan reçellerdense evde yapılan ve içinde katkı malzemesi olmayan reçelleri yemek isteyenler, lezzetli ve oldukça kolay kayısı reçeli tarifini deneyebilir. İşte tüm detaylarıyla kayısı reçeli tarifi...

MALZEMELER

800 gr kayısı

Yarım kg şeker

Çeyrek bir limonun suyu 

Bir su bardağı su

YAPILIŞI

Kayısıları ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın ve ardından kayısıları tekrar kesin ve dört parça olarak kesin. Kestikten sonra orta boy bir tencereye kayısıları koyun ve üzerine şekerinizi ekleyin. 3-4 saat kadar üstü kapalı şekilde bekletin ve suyunu saldıktan sonra ocağa kısık ateşte koyup kaynatın. Kaynattıktan sonra aralıklarla karıştırın ve üstünde köpük oluşursa onları alın. Reçeliniz koyulaşmaya başladığında, hazırladığınız limon suyunu sıkıp kapağını kapatın ve 5 dakika kadar da bu şekilde kaynamasını bekleyin. Ocaktan aldığınız reçelin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve kavanozlara bölüştürün. Afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal