Dışarıdan alınan reçellerdense evde yapılan ve içinde katkı malzemesi olmayan reçelleri yemek isteyenler, lezzetli ve oldukça kolay kayısı reçeli tarifini deneyebilir. İşte tüm detaylarıyla kayısı reçeli tarifi...
MALZEMELER
800 gr kayısı
Yarım kg şeker
Çeyrek bir limonun suyu
Bir su bardağı su
YAPILIŞI
Kayısıları ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın ve ardından kayısıları tekrar kesin ve dört parça olarak kesin. Kestikten sonra orta boy bir tencereye kayısıları koyun ve üzerine şekerinizi ekleyin. 3-4 saat kadar üstü kapalı şekilde bekletin ve suyunu saldıktan sonra ocağa kısık ateşte koyup kaynatın. Kaynattıktan sonra aralıklarla karıştırın ve üstünde köpük oluşursa onları alın. Reçeliniz koyulaşmaya başladığında, hazırladığınız limon suyunu sıkıp kapağını kapatın ve 5 dakika kadar da bu şekilde kaynamasını bekleyin. Ocaktan aldığınız reçelin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve kavanozlara bölüştürün. Afiyet olsun!