C vitamini açısından oldukça zengin olan kavun, bağışıklık sisteminin güçlendirmeye yardımcı oluyor. Bir diğer C vitamini deposu limon ise hem tansiyonu dengeliyor hem de cilde inanılmaz faydalar sağlıyor. Peki bu karışımı ne zaman nasıl tüketmek gerekiyor? İşte merak ettiğiniz tarif.
KAVUN VE LİMON KARIŞIMININ ETKİLERİ
Yaz aylarında karpuzdan sonra en popüler meyve olan kavun ve limon blendırdan geçirilip içildiğinde güçlü bir antioksidan etkisi gösteriyor. Özellikle yazın artan kalp krizi ve yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklar için yüksek fayda sağlayan karışım, her sabah yaz boyu düzenli olarak tüketilmelidir.
Güçlü bir iltihap söktürücü etkisi bulunan idrar yolu ile biriken toksinleri attıran karışım ayrıca mutasyona uğramaya meyilli hücreleri yenileyerek kanser hastalıklarını da engelelr. Sıcak havaların en fazla etkilediği böbreklerdir. Vücudun sıvı kaybı böbreklerin çalışmamasına ve kum ya da taş üretmesine sebep olur. Fakat bu karışım vücudun sıvı ve asit oranını dengeleyerek böbreklerin fonksiyonlarını pozitif etkiler.
Kış sonrası çoğu insanın kabusu haline gelen fazla kilolardan kurtulmanın en sağlıklı yolu da sabah kahvaltıdan önce bir bardak kavun ve limon karışımı tüketmektir.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.