Yaz diyince aklımıza karpuz ile birlikte gelen kavun, reçel olarak da oldukça lezzetli. Tatlı aromasıyla özellikle kahvaltı sofralarınızda kendini gösterecek kavun reçeli tarifi tüm püf noktalarıyla...
MALZEMELER
1 adet küçük boy kavun
3 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu yada yarım limonun suyu
YAPILIŞI
Öncelikle kavunu küp küp doğrayalım. Doğradığımız kavunun üzerine şekeri ekleyelim, ve bir gece şekerde bekletelim. Sabah sulanan kavun ve şeker karışımını ocağa koyalım ve güzelce kaynatalım. Kaynamaya başlayınca kavun tanelerini süzgeç kaşık ile süzerek içinden çıkarıp bir kaba koyalım. Kalan şerbeti kıvamı koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edeli. Kaynatmaya devam ederken, yaklaşık 15 dakika sonra kavun tanelerini tekrar koyup yaklaşık 10 dakika kadar daha kaynatın. Ardından içine limon tuzu veya limon suyunu ilave edin ve 5 dakika da bu şekilde kaynatın. Reçeliniz ılıklaşınca kavanoza koyup serin ve kuru bir yerde muhafaza edin. Afiyet olsun.