Kaşnika yapımı oldukça kolay olan, kek yapımında olduğu gibi bütün malzemelerin birbirine karıştırılmasıyla fırında pişirilen bir tuzlu kektir.
KAŞNİKA YAPIMI İÇİN MALZEMELER
- 4 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 2-3 çorba kaşığı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı mısır unu
- 150-200 gr. beyaz peynir
- Tuz, kekik
- 500 gr. Süt
- 3 orta boy ince kıyılmış pırasa
- Üzerine serpmek için kırmızı toz biber
KAŞNİKA NASIL YAPILIR?
Bütün malzemeler karıştırılır, 35 cm. çapında yağlanmış fırın tepsisine dökülür. Üzerine kırmızı toz biber serpilir. Isıtılmış orta hararetli fırında 150-170 derecede üstü pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra ılıklaşmasını bekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...