Kaşnika Nasıl Yapılır?

Kökeni Batı Trakya’dan gelen, mısır unu ve pırasının birleşmesiyle oluşan, kek kıvamında ve yumuşaklığında olan kaşnika çay saatlerinizde sofranıza lezzet katacak. Kaşnika nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

14.03.2020-16:38 - (Son Güncelleme: 14.03.2020-16:33) Kaşnika Nasıl Yapılır?

Kaşnika yapımı oldukça kolay olan, kek yapımında olduğu gibi bütün malzemelerin birbirine karıştırılmasıyla fırında pişirilen bir tuzlu kektir.

KAŞNİKA YAPIMI İÇİN MALZEMELER

  • 4 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı mısır unu
  • 150-200 gr. beyaz peynir
  • Tuz, kekik
  • 500 gr. Süt
  • 3 orta boy ince kıyılmış pırasa
  • Üzerine serpmek için kırmızı toz biber

KAŞNİKA NASIL YAPILIR?

Bütün malzemeler karıştırılır, 35 cm. çapında yağlanmış fırın tepsisine dökülür. Üzerine kırmızı toz biber serpilir. Isıtılmış orta hararetli fırında 150-170 derecede üstü pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra ılıklaşmasını bekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal