• 2 Kilo Tavuk Kıyması
• 1 Yumurta
• 1 Su bardağı bayat ekmek kırıntısı
• 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı ince kıyılmış sarımsak
• 1 çay kaşığı tuz
• 2 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kimyon
• 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
• Pişirme kağıdı
Hazırlanışı;• Fırını önceden 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Bir pişirme kağıdını tepsiye yayıp güzelce kaplayın.
• Tavuk kıyması, yumurta, bayat ekmek, kaşar peyniri, zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber ve kimyonu tavuk kıymasının üzerine ekleyerek iyice yoğurun.
• Köfteleri yuvarlayıp fırın tepsisine yerleştirin.
• 20 dakika üstleri kızarıp altın rengi olana kadar fırında pişirin.
• Pişen köftelerinizi fırından çıkartıp üzerine maydanoz serpin ve servis yapın.
Yunan Tarzı Kaşarlı KöfteBu tavuk köfte tarifini dilediğiniz gibi kullanılabilir veya değiştirilebilirsiniz. İşte uygulanabilecek bazı değişiklikler.
Yunan tarzı: Tavuk kıymasına 2 bardak doğranmış pişmiş ıspanak ekleyin ve kaşar peyniri yerine de beyaz peynir ekleyebilirsiniz.
Peynir severler: Köftelerin her birinin üzerine yarım fincan rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
Meksika: Kimyon 1 yemek kaşığı toz biber kullanın. Kaşar peyniri yerine rendelenmiş mozzarella peyniri kullanın. Maydanoz yerine servis ederken köftelerin üstüne biraz kişniş serpin.
Pastırma: Köftenin iç harcına 1 bardak pişmiş ufalanmış pastırma eklemeyi deneyin.
Doldurulmuş köfte: Her köfte içine yarım küp mozzarella peyniri koyun. Köfteleri kestiğinizde peynir eriyecek ve aşırı duygusal görünecektir.
Kremalı Kaşarlı Tavuk KöfteMalzemeler;• 1 kg Tavuk Kıyması
• 1 Soğan
• 2 Diş Sarımsak
• 1 Yumurta
• 2 Dilim Bayat Ekmek
• 2 Su Bardağı Kaşar Peyniri
Yapılışı;Malzemeleri tavuk kıymasının üzerine ekleyip iyice yoğurun. Daha sonra fırın kağıdı ile kapladığınız tepsiye küçük toplar halinde şekillendirip yerleştirin. 180 derece fırında üzerleri altın-kahverengi olana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
Krema Sosu İçin;• 1 küçük boy soğan
• 2 diş sarımsak
• Krema: Kremanın miktarını arzuya göre hazırlayabilirsiniz.
• Fesleğen
• Kekik
• 3 Yemek Kaşığı Soya Sosu
Yapılışı; Teflon bir tava önce mantar ve soğanı ekleyip 10 dakika kavurun, ardından sarımsak, fesleğen ve kekiği ekleyip 5 dakika daha pişmesini bekleyin. 5 dakika geçtikten sonra tavada ki sotenin üzerine soya sosunuzu ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Karışımın üzerine pişmiş kaşarlı köftelerinizi ekleyin. Daha sonra kremayı ekleyip tüm malzemeyi 5 dakika daha pişirin.
Yemeği ocaktan alın ve tadını çıkarın!
Bu tavuk köfte tarifi, akşam yemekleri hazırlamak için mükemmeldir. Köftelerinizi yaptıktan sonra, hava geçirmez bir kapta saklayabilirsiniz ve yaklaşık 3 gün boyunca tazeliği korunur. Ayrıca dondurup buzdolabında çözdürebilirsiniz. Köfteleri yeniden ısıtmak için, 40 dakika boyunca 180 derecede önceden ısıtılmış bir fırına veya 2 ila 3 dakika mikrodalgaya koyabilirsiniz.