02.07.2022-10:15 (Son Güncelleme:15.06.2023-15:14)


1

Hemen herkes karpuz yerken bu hataları yapıyor ve farkında olmadan sağlıklı bu meyveyi zarar küpü haline getiriyor. İşte karpuz yemenin püf noktası.



2

Ana değil ara öğün

Ana değil ara öğün

Uzman diyetisyenler karpuzu ana öğün olarak değil yemekten sonra ara öğün olarak tüketmeyi öneriyor.



3

Protein tüketimi

Protein tüketimi

Tek başına şekeri oldukça yüksek olan bu meyvenin yanına mutlaka ceviz, badem, peynir gibi protein kaynaklarının gelmesi tavsiye ediliyor.



4

Karpuz peynir ikilisi

Karpuz peynir ikilisi

Karpuz deyince akla ilk gelen şeylerden birisi de peynir. Fakat karpuzun yanında tüketilen peynirin tuzsuz ve az yağlı penir olması gerekiyor.



5

Çekirdekleri

Çekirdekleri

Karpuzun içindeki çekirdekleri de aslından yemek gerekiyor. Çekirdeğin sahip olduğu vitamin, mineral ile yağın yanı sıra içerdiği cucurbocitrin adlı madde sayesinde kan basıncının düşmesine yardımcı oluyor.



6

Karpuz suyu

Karpuz suyu

Şeker oranı yüksek olan bu meyvenin suyunu da içmek size hem fazladan kilo yapacak hem de şeker seviyenizi çıkaracak.



7

Kesmeden buzdolabına koymayın

Kesmeden buzdolabına koymayın

Karpuzu kesmeden önce buzdolabına koymak yerine oda sıcaklıpında tutun böylece içindeki antioksidan artacak.



8

Dondurmak

Dondurmak

Karpuzun posasını çıkarıp dondurarak yemek şeker oranını düşeceği için daha faydalı.

DNC Medya
DNC Medya

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR