Karnıyarık nasıl yapılır, hangi ayarda pişer, kaç kalori, yanına en iyi ne gider? Patlıcan ile kıymanın lezzetli buluşması fırında karnıyarık tarifi...

Patlıcan ile kıymanın en lezzetli buluşması olan karnıyarık tarifini püf noktaları ile sizin için derledik. Ana yemeklerin vazgeçilmezi olan karnıyarık ile sofralarınıza sağlıklı ve lezzetli bir tarif ekleyebilirsiniz. Patlıcan ile yapılan en lezzetli yemeklerin başında gelen karnıyarık ile lezzetli bir tarife imza atacaksınız.

07.03.2022-15:00 - (Son Güncelleme: 07.03.2022-15:48)

Ana yemeklerin vazgeçilmezi olan karnıyarık yemeği sofraların olmazsa olmazıdır. Pratik ve lezzetli bir yemek olan karnıyarık Türk geleneksel mutfağı ile de özdeşlemiştir. Lezzetine doyum olmayan karnıyarık tarifini püf noktalarıyla sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun!

Karnıyarık nasıl yapılır?

Karnıyarık için gerekli olan malzemeler:

- 6 adet küçük boy patlıcan 

- 3 adet sivri biber

Kıymalı harç için gerekli olan malzemeler:

- 200 gr kıyma

- 2 adet orta boy soğan

- 2 adet domates

- 2 adet sivri biber

- 2 diş sarımsak

- Sıvı yağ, tuz, karabiber ve kırmızıbiber

- 1 çay bardağı sıcak su

Sos için gerekli olan malzemeler:

- 1 yemek kaşığı salça

- 1 su bardağı sıcak su

Karnıyarık tarifi

Karnıyarık için ilk olarak patlıcanları çizgili soyarak yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletmeniz gerekmektedir. Patlıcanları iyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az miktarda olan yağda kızartmaya başlayın. 3 adet biberi de aynı şekilde yağda kızartın. Daha sonrasında ise aynı tavada doğranmış soğanları kavurarak kıymayı ekleyip bir müddet daha kavurun ve biberleri, sarımsağı ilave ederek 2 dakika daha kavurmayı sürdürün. Küp küp doğramış olduğunuz 2 adet domatesi, tuzu ve baharatları ilave ederek karıştırın. Üzerine bir çay bardağı su ekleyip 5 dakika kadar kaynatın.

Tepsiye patlıcanların ortalarını kesip yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırıp iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun. Doldurduğunuz patlıcanların üzerine ortadan ikiye kestiğiniz çeri domatesi ya da 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak bir şekilde paylaştırın ve kızarttığımız biberlerden birer tane ekleyin. Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı, 1 su bardağı sıcak suda ezip patlıcanların aralarına dökün. Burada dikkat etmeniz bir nokta ise kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmemenizdir. Daha sonrasında 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 20 ila 25 dakika pişirin. Dilerseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Aynı sürede tencerede de pişecektir.

Peki, karnıyarık kaç kalori?

- Orta büyüklükteki 1 adet karnıyarık yaklaşık olarak 191 kaloriye eşittir.

Karnıyarık yanına en iyi ne gider?

Karnıyarık yanına ne gider?

- Pirinç pilavı, karnıyarık yemeğinin yanına yakışan en lezzetli tariflerden biridir. 

- Fırında patates de karnıyarık yemeğinin yanında tercih edilmektedir.

- Ana yemek olan karnıyarığın öncesinde başlangıç olarak mercimek çorbası tercih edebilirsiniz.

- Karnıyarığı cacık olmadan tamamlamak olmaz! Cacık ile karnıyarığın uyumuna bayılacaksınız.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal