Sağlığımıza sayısız faydası bulunan karnabahar, kokusundan dolayı çok fazla tercih edilmiyor. Ancak karnabaharın faydalarını öğrendikten sonra sofralarınızdan eksik etmeyeceksiniz. İşte detaylar...
Kansızlığa İyi Gelir
Hem demir hem de kalsiyum içeren karnabahar kemiklerimizi korumakla kalmayıp, demir eksikliğine bağlı kansızlığa da önlüyor. Tam bir anioksidan kaynağı olan karnabahar yaprağı yorgunluğa iyi geliyor.
Kanserle Savaşır
Karnabahar yapraklarında kanseri önlediği söylenen beş tane koruyucu etkin madde bulunuyor. Bu maddeler ise alfa-tokoferol (E-vitamini), caffeic asit, kaempferol, phytic asit ve rutin olarak biliniyor.
Alzheimer'ı Önler
Karnabahar yaprağı tiamin adlı bir madde içeriyor ve bu madde alzheimer hastalığına karşı koruyucu olarak biliniyor. Karnabahar, antibakteriyel özelliği sayesinde iltihapları kurutuyor, özellikle de idrar yolu iltihaplarına iyi geliyor. Karnabaharın aynı zamanda kadınları için iyi bir afrodizyak olduğu söyleniyor.
Tansiyon Hastalığı Olanlar Dikkat!
Sinir sistemini kuvvetlendirme özelliğine sahip olan karnabahar yaprağı, alpha-linolenic asit ve tryptophan gibi farklı tansiyon düşürücü maddeleri de ihtiva ediyor. Bu nedenle tansiyon hastalığı olanların dikkatli tüketmesi gerekiyor.
Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.