Karnabahar sevmeyenlerin bile bayılarak tüketeceği bir tarifi sizler için derledik. Özellikle çocuklarınız için hem sağlıklı hem de son derece pratik hazırlanan bu atıştırmalığa bayılacaksınız! İşte karnabahar nugget tarifi için gerekli malzeme listesi ve hazırlanışı...
MALZEMELER
- 1 adet küçük karnabahar
- 1 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı tercih ettiğiniz un
- 1/2 su bardağı tercih edeceğiniz eriyen peynir
- Tuz
- Karabiber
NASIL YAPILIR?
Karnabaharları buharda 10 dakika kadar haşlayın. Ardından rondoda çekin ve tülbent yardımıyla suyunu iyice süzdürün. Soğanları rondoda çekip karnabaharların üzerine ekleyin. Yumurta, peynir, un, tuz ve karabiberi de karnabahar-soğan karışımının üzerine ekleyin ve ele yapışmayan, şekil verilebilecek kıvamda bir hamur haline getirin. Şekil verdikten sonra tepsiye dizin. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 10 dakika boyunca pişirin, arkasını çevirerek 10 dakika daha pişirin. İşte bu kadar, karnabahar nuggetınız hazır!