Karides ve pilav sevenlerdenseniz, karidesli pilavı çok seveceksiniz! Yapılışı normal pilavdan çok da farklı olmayan bu pilavı gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. İşte karidesli pilav tarifi...
MALZEMELER
300 gram haşlanmış karides
2 su bardağı basmati pirinci
125 gram tereyağı
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı portakal suyu
Bir tutam safran
Yarım demet dereotu
1 çay bardağı kaju fıstık, tuz
YAPILIŞI
Önce pirinci tuzlu ılık su içinde 1 saat bekletin ardından pirinci süzün ve güzelce yıkayın. Bir tencereye tereyağını koyup, eritin ve pirinci ekleyip, tanelerinin kırılmaması için fazla karıştırmadan yavaşça çevirerek kavurun. Aynı zamanda bir tencereye sıcak su koyup, portakal suyu, safran ve tuzu ekleyip karıştırın. Güzelce kaynadığında bu karışımı kavurduğunuz pirincin üstüne ekleyin ve kısık ateşte suyu çekilene kadar ısıtın. Ocağın altını kapatınca karides, kıyılmış dereotu ve kaju fıstığı ilave edin. Pirinçlerin zarar görmeyeceği şekilde karıştırın, 10-15 dakika demlenmesini bekleyin. Ardından sıcak biçimde servis edin. Afiyet olsun...