Diyet yapanlar beslenmelerinde ilk olarak karbonhidrat tüketimine son verirler. Özellikle öğünlerinde ekmek yemeyi bırakırlar ardından tüm unlu besinleri... Fakat diyet yaparken karbonhidrat almamak kalp krizi riskini arttırıyor.
KARBONHİDRAT TÜKETİMİNİN ÖNEMİ
Beslenme şeklinin bireye özgü olması gerektiğine dikkat çeken Diyetisyen İmamoğlu, "Yani kişinin zayıflama, kilo alma veya başka bir maksatla beslenme tedavisine ihtiyacı varsa bir kere bu noktada mutlaka uzmanından bu konuda destek almaları gerekiyor. Karbonhidrat kullanımı derken de biz karbonhidrat ihtiyacının basit şekerlerden gelmesini istemiyoruz. Burada önemli olan sağlıklı kaynakların, tahılların, baklagillerin, mevsiminde tüketilen sebze ve meyvelerin diyette daha ağırlıklı tüketilmesi ve günlük enerji ihtiyacının ortalamada yüzde 50'sinin bu kaynaklardan sağlanması son derece önemli." dedi.
Karbonhidratın beslenmede oldukça önemli olduğu ifade eden İmamoğlu, "Bu da kalp krizi riskini artırıyor. Aslında bireylerin beslenmesinde karbonhidrat ihtiyacının yüzde 40-60 arasında karşılandığında bu riskin en düşük seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Bu çerçevenin dışında karbonhidrat tüketimlerinde riskin arttığı görülüyor." açıklamasında bulundu.