Evde hamurunu kendiniz açarak bir börek yapmayı istiyorsanız, bu karbonatlı gevrek böreği deneyebilirsiniz. Üstelik enfes tadına bayılacağınız gibi, ertesi gün bile tadını koruyor. Isıtıp tekrardan yiyebileceğiniz gevrek börek tarifi...
MALZEMELER
HAMURU
2 yumurta
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ ( ben fındıkyağı kullandım)
3 çay kaşığı dolusu tuz
yarım paket karbonat
4-5 su bardağı un
İÇİ
100 gr. kıyma
Yarım kilo ıspanak
2 orta boy patates
1 yemek kaşığı salça
1 orta boy soğan
YAPILIŞI
Derin bir kabın içine, hamur malzemelerinden 2 yumurtayı kırarak başlayın. Ardından su, yağ, yoğurt, tuz, limon suyu ve karbonatı ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar, üstüne yavaşça un serperek güzelce hamuru yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 12 parçaya bölün ve dinlenmesi için bırakın. Hamur dinlenirken iç harcı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bir orta boy soğanı doğrayıp, pembeleşene kadar güzelce kavurun. Bir kaşık kadar salça ilave edip, ıspanağı ekleyin. Ayrı bir tencerede patates haşlayın. Haşladıktan sonra soyarak, ıspanaklı harç ile patatesleri karıştırın. Harcın soğumasını bekleyin. Böldüğünüz hamur parçalarını, nişasta ile çok ince açın ve üstüne 1 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirip sürün ve dört yanından katlayın. İlk önce karşılıklı kanatları, sonra diğer iki kanatları üst üste getirip kare biçimine getirin. İç için hazırladığınız harcı, ortasına koyun ve kapatın. Böyle tüm malzemeleri hazırlayın ve tepsiye dizin. 200 derecede ısıttığınız fırında 25 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!