Buğday nişastası, şeker ve karadu ile yapılabilecek çok kolay bir tatlı tarifi. Oldukça hafif ve enfes olan bu tatlıyı, karadutu sevenler muhakkak denemeli...
MALZEMELER
1 kg karadut
6 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı buğday nişastası
YAPILIŞI
Dutları ezin ne suyunu süzün. 3 su bardağı kadar dut suyunu ayırın. Eğer dutlardan 3 su bardağı kadar dut suyu çıkmazsa biraz su ilave edebilirsiniz. Tencereye toz şekeri ekleyin, nişastayı eleyerek üstüne ekleyin ve karıştırın. Karıştırdıktan sonra dut suyunu ekleyin ve toz şeker eriyinceye kadar çırpın. Boza kıvamını alana kadar çırparak pişirmeye devam edin. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırarak kaynatıp ocaktan indirin.
15x25 cm ölçüsünde bir kalıbı hafifçe ıslatın ve hazırladığınız karışımı içine dökün. Biraz soğumasını bekledikten sonra buzdolabına koyun ve 2-3 saat kadar dinlenmesini bekleyin. Afiyet olsun, tatlı hazır!