KARABUĞDAY UNLU KREP TARİFİ İÇİN MALZEMELER
KREP HAMURU İÇİN:
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı karabuğday unu
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1 çay kaşığı tuz
YUMURTASI İÇİN:
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
KARABUĞDAY UNLU KREP TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Krep hamurunuzu çok iyi bir biçimde çırpın ve mutlaka dinlendirin.
KARABUĞDAY UNLU KREP TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ
Pişireceğiniz tavanın ince olmasına, pişirirken tavanızı yağlamaya çok dikkat edin. İyice ısıttıktan sonra kreplerinizi pişirme işlemine başlayın.
KARABUĞDAY UNLU KREP TARİFİ NASIL YAPILIR?
Derin bir kabın içine yumurtayı kırın. Tel çırpıcı yardımıyla çırpın. Ardından üzerine süt ve zeytinyağını ilave ederek çırpın. Karabuğday unu ve mısır ununu ekleyerek çok iyi bir şekilde çırpın. Üzerine streç filme kapatarak buzdolabında dinlendirin. Dinlendikten sonra ince bir tavayı hafifçe yağlayın. Krepleri ince bir şekilde yayarak arkalı önlü pişirin. Ardından bir tavanın içine tereyağını alın, erittikten sonra yumurtayı kırın ve üzerine tuz karabiber gezdirin.
Dilediğiniz kıvamda piştiğinde sarısını patlatmamaya özen göstererek bir spatula yardımıyla tavadan alın ve hazırladığınız kreplerden birinin içine koyarak servis edin.
KARABUĞDAY UNLU KREP TARİFİNİN SERVİS ÖNERİSİ
Yanına salata, söğüş salatalık ve domates ile servis edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.